Niets is mooier dan het lezen van een goed boek. Ook als het even niet mee zit zijn er boeken die je er weer bovenop kunnen helpen. Zo zijn er ook meerdere boeken op de markt die kunnen helpen bij het rouwproces en/of het verwerken van het verlies van een dierbare.

Boeken zijn er in alle vormen en maten, zo ook de boeken die kunnen helpen bij het verlies van een dierbare of de rouwverwerking. Dit komt omdat niemand hetzelfde is en elk proces van rouw anders is. Dit maakt dat er veel verschillende boeken zijn waaruit je kunt kiezen. Want de inhoud van een boek dat gaat over het verlies van een dierbare die uit het niets uit het leven is gerukt (door bijvoorbeeld een misdrijf of ongeluk) is anders dan een boek dat gaat over het verlies van een dierbare die al jaren ziek is. Het rouwproces is in veel gevallen dan namelijk anders. Ook zijn er boeken op de markt die gaan over de stagnatie van rouwverwerking en het begeleiden van de rouwverwerking. Daarnaast zijn er ook een aantal mooie kinderboeken te verkrijgen die helpen het verlies van een dierbare begrijpelijk te maken voor kinderen. Al dit soort boeken kun je vinden in je lokale- of de online boekwinkel.

Heb je zelf een goed boek gelezen dat je geholpen heeft tijdens het rouwproces? Laat dit dan weten in ons forum, zodat wij een lijst kunnen maken met de mooiste en beste boeken over rouwverwerking.